Afvalcontainer bescherming

Voorkom brand in uw afvalcontainers
Branden in afvalcontainers komen dagelijks voor bij bedrijven, kantoren, scholen, zorgcentra, sportcomplexen, etc. Oorzaken zijn meestal onoplettendheid, vandalisme of brandstichting. Soms wordt de brand op tijd ontdekt. Maar vaak ook niet, met een uitslaande brand tot gevolg.

U loopt risico op forse schade
De totale schade is fors en wordt geschat op honderden miljoenen, alleen in Nederland al. In sommige gevallen leiden bedrijfsbranden zelfs tot faillissement. Bij scholen is (tijdelijke) sluiting meestal aan de orde. Naast (bedrijfs)economische schade betekenen zulke branden groot persoonlijk gevaar of leed.

Bij afvalbrand betalen verzekeraars mogelijk niet uit
Wat het leed vergroot, is dat verzekeringsmaatschappijen regelmatig niet uitkeren. Hoe dat zit? Verzekeraars hanteren uitsluitingsclausules die gedetailleerd beschrijven hoe afvalcontainers moeten worden opgeslagen. In de praktijk voldoen de meeste scholen, bedrijven en organisaties nu niet aan deze eisen. Met nare verrassingen tot gevolg als er brandschade is.

Verklein het risico op afvalbrand en voldoe aan de verzekeringseisen
BINYARD is een brandwerende opslag voor afvalcontainers, met automatische blusinstallatie. BINYARD zorgt ervoor dat een beginnend brandje in de afvalcontainer direct, automatisch wordt geblust. Binnen enkele seconden, zonder ingewikkelde technologie.

✔ Met BINYARD voldoet u voortaan aan de verzekeringseisen voor het opslaan van afval.
✔ Uw afval is beschermd tegen brand, ongedierte en vandalisme.
✔ Uw afvalcontainers zijn afgeschermd tegen ongewenst gebruik door derden.
✔ Eenvoudig en snel te installeren, geen elektra- of wateraansluiting nodig.

Kijk zelf hoe het werkt
Bekijk het filmpje van een van de tests. U ziet een brandende afvalcontainer in een brandwerende containerombouw van BINYARD. De beginnende brand wordt binnen enkele seconden gedoofd door de blusinstallatie. Automatisch en snel. BINYARD is exclusieve partner van Flamblocker voor brandveilige opslag van afvalcontainers.

Meer weten? Kijk op www.binyard.nl